Politie houdt drie woninginbrekers aan in Capelle aan den IJssel

donderdag 12 januari 2017

Capelle aan den IJssel - Met de buit nog in hun zakken, werden vrijdag 30 december twee mannen aangehouden voor een woninginbraak aan het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel. De politie onderzoekt of ze ook bij andere inbraken betrokken zijn geweest.

Agenten waren op vrijdag 30 december nog bezig met de inbraak in een woning aan het Valeriusrondeel, toen drie metroreizigers de aandacht trokken van een agent in burger. De mannen keken schichtig om zich heen, ze hadden zware laptoptas bij zich en een tas die rinkelde van het kleingeld. De drie stapten uit bij metrostation Blaak, de agent in burger ging erachteraan. Hij volgde ze tot de Hoogstraat. Daar verloor hij ze uit het oog, maar even later zag hij twee van de mannen weer lopen op de Binnenrotte. Op de Mariniersweg werden ze staande gehouden door agenten, die door hun collega in burger waren bijgepraat. Bij fouillering werden spullen aangetroffen, die gestolen bleken te zijn uit de woning aan het Valeriusrondeel. De twee werden aangehouden. Hun kompaan werd drie dagen later in de boeien geslagen. In zijn woning werden verschillende gestolen goederen aangetroffen. Alle drie de verdachten zijn twintig jaar en komen uit Capelle aan den IJssel. De politie onderzoekt of zij betrokken zijn geweest bij meer woninginbraken.Eind vorig jaar was er een piek te zien in het aantal woninginbraken aan het Valeriusrondeel en Reviusrondeel. De politie besloot daarop het toezicht uit te breiden. Op de PC Boutensingel werd een camera geplaatst, wat door de bewoners als erg prettig wordt ervaren en bijdraagt aan hun veiligheidsgevoel. De aanpak werpt hopelijk zijn vruchten af, zeker is in ieder geval dat er in het nieuwe jaar nog geen inbraken hebben plaatsgevonden in de Rondelen. De politie blijft scherp. Dat blijkt wel uit een aanhouding die dinsdagnacht plaatsvond op de Reigerlaan in Capelle a/d IJssel. Een 24-jarige man die gesignaleerd stond voor een inbraak op 4 november in het van Maerlantpark, is vannacht om 1.30 door collega's herkend en aangehouden. De politie blijft samen met de stadsmarinier, handhaving van de gemeente en de wijkagent expert alert!

-Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.

- Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.

- Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).

- Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis hebt.

- Berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje. Zorg dat waardevolle spullen zoals laptop of iPads niet in het zicht staan.

- Zorg voor voldoende verlichting om uw woning.

- Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken naar binnen te klimmen.

- Breng als u langdurig afwezig bent, bijvoorbeeld vanwege vakantie, uw buren op de hoogte. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning er ‘bewoond’ uitziet (geen post achter de voordeur, af en toe gordijnen openen en sluiten).

- Zorg ervoor dat er toch beperkt licht brandt als u afwezig bent, bijvoorbeeld met een automatische lichtschakelaar.

- Sluit ramen en deuren goed (af) als u uw woning verlaat. Ook uw balkondeur.

Lees hier meer over woninginbraken: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

 

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Barendrecht | 112 alarmeringen Barendrecht | Goedkoop Tanken in Barendrecht | Supermarkten in Barendrecht | Weerbericht Barendrecht